Twitter-gebaseerde transactie tracker Whale-alert.io plaatste het bewijs van de herbestemming van Bitcoins gelijk aan 28 miljoen dollar.

Een andere brok van de 120k Bitcoins die verloren gingen tijdens de cyberaanval op de Bitfinex crypto uitwisseling in 2016 is vandaag op mysterieuze wijze verplaatst, wat nieuwe speculaties over de identiteit van de hackers achter de diefstal heeft aangewakkerd.

Specifiek, Twitter-gebaseerde crypto-transactietracker Whale-alert.io heeft het bewijs van de herbestemming van iets meer dan 2550 BTC (gelijk aan ongeveer 28 miljoen dollar op het moment van de pers) gepost. In een reeks overschrijvingen die begint om 12:41 p.m. ET Maandag, bewogen de fondsen zich in negen totale transacties van een portemonnee die eerder Bitcoins had gehouden die in de Bitfinex-houwer waren genomen.

De Twitter-handgreep Whale_Alert nam vanochtend nota van de overboekingen. Zij gingen de hele dag door, eindigend met een 299.99 #BTC ($3.2 miljoen) bij 19:47 UTC.

Bitfinex heeft naar verluidt bevestigd dat de beweging niets te maken heeft met de processen van de firma.

Bitfinex werd gehackt in 2016 op de melodie van 119.756 BTC, wat 72 miljoen dollar waard was op het moment van de hack, maar nu gelijk staat aan 1,3 miljard dollar gezien de inflatie in BTC-prijzen. De Bitcoin Trader prijs overschreed de $11.400 eerder op maandag en steeg voor het eerst sinds juni boven de $11k-drempel.

Wat betreft de manier waarop de hack is gebeurd en de identiteit van de hackers zelf, is het nog steeds vrij vaag, ondanks pogingen om degenen die achter de omvangrijke diefstal zitten op te sporen. Het enige wat we weten is dat Bitfinex’s multi-signature accounts op een of andere manier gecompromitteerd waren en de wisselkoersverliezen over alle gebruikers verdeeld werden op de melodie van 36% van hun saldi. Bitfinex beloofde de klanten dat ze zouden worden terugbetaald en kende hen tokens toe genaamd BFX, gelijk aan de exacte verliezen van elke klant. De penningen werden reeds ingewisseld voor volledige terugbetaling.

Ondanks de inspanningen van de wetshandhavingsdiensten is het overgrote deel van de gestolen bitcoins nog steeds vermist, maar het geld werd naar duizenden ongebruikte BTC-adressen gestuurd en bleef bijna drie jaar onbewogen. Na het incident konden de Amerikaanse autoriteiten minder dan 23 BTC’s met een waarde van ongeveer 250.000 dollar terugvorderen.