Dette Bitcoin Bull Run er ganske annerledes, hevder eksperter

Bitcoin, verdens største kryptovaluta etter markedsverdi, har fått alle til å føle glede og spenning over å investere igjen. Eiendelen ønsker å lage overskrifter så mye den kan før årets slutt, og valutaen handler for tiden for $ 18 000-marken for første gang på omtrent tre år.

Bitcoin opplever en ny type Bull Run

Valutaen har økt med mer enn seks ganger hva den var i mars. Det var en tid i løpet av den måneden at valutaen handlet under $ 4000-linjen, men nå har eiendelen vært på et seriøst oksekjør i omtrent 112 dager. Det nyter dermed sitt største okseløp siden det ble introdusert i det økonomiske rommet for over ti år siden.

Mange analytikere sier at dagens løp er ganske forskjellig fra tidligere. For eksempel økte eiendelen opprinnelig til $ 20K i 2017 for bare å krasje i løpet av de første månedene av 2018. Mange eksperter kritiserer dette som en fluke, men er enige i at omstendighetene har endret seg de siste ukene. De sier at denne gangen vil verdien av bitcoin holde seg.

Sathvik Vishwanath – administrerende direktør i Unocoin – forklarte i et nylig intervju:

Denne gangen er det mer ekte grunner til prisøkningen, som amerikanske hedgefond som legger til kryptoaktiver i balansen, PayPal gir tilgang til sine millioner av kunder til å kjøpe og selge kryptoer, etterfulgt av en kunngjøring fra DBS-banken om at de snart vil begynne å tilby handelstjenester for krypto til sine kunder. Det ser ut til at veksten vi ser nå er mer bærekraftig, og den globale lavkonjunkturen og pandemien driver den.

En av de store grunnene til at bitcoin ser ut til å gjøre det så bra som for sent, er fordi den endelig har fått den troen den trenger for å streve fra institusjonelle investorer. For eksempel har Jamie Dimon – administrerende direktør i JPMorgan – ofte referert til bitcoin som svindel, men sier nå at han tror på valutaen, selv om han selv ikke ønsker å investere i den.

Imidlertid er det mange institusjonelle firmaer som har, for eksempel MicroStrategy og Square. Monark Modi – grunnlegger og administrerende direktør i Bitex – nevner:

Den siste bull run i bitcoin skyldes økende investeringer fra institusjonelle investorer, investeringsbanker og enda viktigere, betalingsselskaper. Dette skyldes i stor grad et skifte i investorstemning mot alternative aktivaklasser, spesielt digitale eiendeler.

Verdien holder sannsynligvis fast

Modi kommenterte også Dimons siste holdning og sier at hans selskap JPMorgan nå viser en indirekte interesse for krypto gitt sitt arbeid med stabile valutaer (selskapet introduserte nylig JPM Coin for generell bruk). Han kommenterer:

Bedømt av denne økte interessen for kryptovalutaer, har bitcoin potensialet til å berøre 22 000 dollar i det kommende kvartalet.